Bacuna en Gouweleeuw debuteren bij Jong Oranje

De selectie van Jong Oranje kent twee debutanten. Leandro Bacuna (foto) en Jeffrey Gouweleeuw hebben voor het eerst een uitnodiging ontvangen voor het keurkorps van bondscoach Cor Pot.

Bacuna en Gouweleeuw debuteren bij Jong Oranje

Patrick van Aanholt zit voor het eerst sinds de oefeninterland tegen Tsjechië weer bij de selectie. Ook Nacer Barazite, die wegens een blessure ontbrak tegen Bulgarije en Luxemburg, is inmiddels weer hersteld en maakt deel uit van de spelersgroep van Jong Oranje.

Kaj Ramsteijn ontbreekt in de selectie van Jong Oranje. De linksback van Feyenoord liep vorige week in het competitieduel met AZ een zware knieblessure op en staat voorlopig langs de lijn. De 21-jarige verdediger was de afgelopen periode telkens een vaste waarde bij het keurkorps van bondscoach Cor Pot.

Alex Schalk, die nog niet eerder werd opgeroepen voor Jong Oranje, is op het laatste moment afgevallen. De 19-jarige spits van NAC Breda maakte wel deel uit van de 31-koppige voorselectie, maar heeft de laatste schifting niet overleefd.

Daarnaast ontbreekt ook de naam van Luc Castaignos in de selectie van Pot. De spits van Internazionale debuteerde eerder in de oefeninterland tegen Zweden (3-0 nederlaag), maar heeft kennelijk niet voldoende indruk gemaakt voor een nieuwe uitverkiezing.

In de kwalificatie voor het UEFA EK Onder 21 in 2013 gaat Jong Oranje donderdag 6 oktober op bezoek bij Oostenrijk. Jong Oranje begon eerder deze maand de kwalificatiereeks met overwinningen op Bulgarije (1-0) en Luxemburg (4-0). Daarmee zijn de Nederlanders na twee speelronden met zes punten koploper in groep 10.

De 18-koppige selectie:

Doel Marco Bizot (SC Cambuur), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Verdediging Patrick van Aanholt (Wigan Athletic), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Gouweleeuw (SC Heerenveen), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Bram Nuytinck (NEC), Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld Leandro Bacuna (FC Groningen), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Ricky van Haaren (Feyenoord).

Aanval Nacer Barazite (Austria Wien), Jerson Cabral (Feyenoord), Ola John (FC Twente), Luciano Narsingh (SC Heerenveen), Género Zeefuik (NEC).

De stand-by lijst:Steven Berghuis (FC Twente), Lorenzo Burnet (FC Groningen), Luc Castaignos (Internazionale), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Lorenzo Ebecilio (Ajax), Johan Kappelhof (FC Groningen), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Sergio Padt (AA Gent), Davy Pröpper (Vitesse), Alex Schalk (NAC Breda), Marko Vejinovic (Heracles Almelo). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's