Bacuna begint met zege dankzij droomdebuut Gestede

Leandro Bacuna is het Premier League-seizoen goed begonnen met Aston Villa. Ondanks het vertrek van de bepalende spelers Christian Benteke (Liverpool) en Fabian Delph (Manchester City) won de club uit Birmingham met 1-0 op bezoek bij het gepromoveerde Bournemouth. Steven Berghuis en Ricky van Wolfswinkel zagen Watford en Norwich City niet winnen zonder zelf in actie te komen.

Bournemouth – Aston Villa 0-1
Zonder Benteke en Delph, maar met Bacuna (foto) en de aanwinsten Idrissa Gueye, Jordan Amavi, Jordan Veretout en Jordan Ayew in de basis had Aston Villa het aanvankelijk lastig in het Vitality Stadium. Bournemouth vergat het overwicht in de eerste helft echter uit te drukken in de score. Na rust probeerde Villa de rollen om te draaien, met invaller Rudy Gestede in een cruciale rol.

De 26-jarige spits, voor achtenhalf miljoen euro overgenomen van Blackburn Rovers, torende met zijn 1,93 meter in boven iedereen uit en kopte, dertien minuten na zijn entree, een hoekschop van Ashley Westwood achter keeper Artur Boruc. Dankzij de international van Benin heeft daarom niemand het op Villa Park voorlopig nog over Benteke.

Everton – Watford 2-2
Berghuis zal er ongetwijfeld van hebben gedroomd om bij Watford dezelfde start te maken, maar de deze zomer bij AZ vertrokken vleugelspits ontbrak in de wedstrijdselectie van de promovendus. De club die dertig miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers pakte desondanks een verdienstelijk punt op bezoek bij Everton.

Odion Ighalo zette Watford in de 83ste minuut opnieuw op voorsprong, maar Everton kwam nog langszij.

Toch waren het niet de aanwinsten, maar Miguel Layún en Odion Ighalo – vorig seizoen ook al van de partij in het Championship – die Watford tot twee keer toe op voorsprong zetten op Goodison Park. Everton sloeg echter twee keer knap terug. In de 76ste minuut schoot Ross Barkley op aangeven van Arouna Koné verwoestend raak. De ex-PSV'er scoorde tien minuten later zelf ook met een beheerst schot in de verre hoek.

Norwich City – Crystal Palace 1-3
Van Wolfswinkel is na een seizoen op huurbasis bij Saint-Étienne net als het gepromoveerde Norwich City ook weer terug in de Premier League. Zonder de 26-jarige spits in de selectie liep de rentree van The Canaries echter uit op een teleurstelling. Crystal Palace stevende dankzij goals van Wilfried Zaha en Damien Delaney, vlak voor en vlak na rust, al snel af op een ruime zege.

Twintig minuten voor tijd werd het dankzij een schot van buiten het strafschopgebied van invaller Nathan Redmond nog spannend, maar de van Paris Saint-Germain overgekomen Yohan Cabaye maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde. De Franse ex-speler van Newcastle United, bij Palace weer herenigd met manager Alan Pardew, bleef koel na een steekpass van James McArthur.