Bacca, Honda en Ménez bezorgen Milan mooie middag

Reacties

AC Milan heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Genoa de succesvolle reeks in de Serie A verlengd tot zeven wedstrijden. Een week voor het bezoek aan koploper Napoli lag de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic al vroeg op koers voor de zege: 2-1.

Bacca, Honda en Ménez bezorgen Milan mooie middag

Zoals wel vaker dit seizoen was Carlos Bacca verantwoordelijk voor de bliksemstart van de Rossoneri. Na vijf minuten schoot de Colombiaanse spits raak uit een voorzet van Keisuke Honda, die met het hoofd werd verlengd door M'Baye Niang. Het was voor de 29-jarige aanvaller alweer zijn zesde goal van het kalenderjaar. Opmerkelijk genoeg vielen vier van die treffers in het eerste kwartier.

Het sinds 6 januari ongeslagen Milan verzuimde aanvankelijk voort te borduren op dat flitsende begin, maar desondanks kwam Genoa – waar Alessio Cerci als invaller tegen zijn oude club meespeelde – nooit echt in de buurt van een comeback. Genoa-goalie Mattia Perin voorkwam ondertussen wel erger door goed van zijn lijn te komen toen respectievelijk Bacca en Niang leken te gaan scoren.

In de 63ste minuut had de veelbelovende Italiaanse doelman echter geen antwoord op een afstandsschot van Honda. De Japanse ex-speler van VVV-Venlo haalde uit van zo'n dertig meter, zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Riccardo Montolivo was met een fraaie volley tegen de paal nog dicht bij de 3-0, maar het was uiteindelijk Cerci die in de slotfase nog wat terugdeed namens Genoa.

Het zorgde nog even voor paniek bij Milan, maar dat beleefde desondanks een prima middag in San Siro. Niet alleen boekte het de vierde zege in zes competitieduels en behield het daardoor de zesde plaats en aansluiting met de topvijf, ook maakte Jérémy Ménez na zes maanden afwezigheid zijn rentree. De Franse aanvaller, vorig seizoen goed voor zestien goals, is hersteld van een heupblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.