Babos houdt sterk Vitesse lang in bedwang

Vitesse en NEC hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Tenminste, op het scorebord, want op het veld waren de Arnhemmers toch echt beter tijdens de boeiende Gelderse derby.

NEC mag weer eens doelman Gábor Babos bedanken. De Hongaarse keeper frustreerde lange tijd de thuisploeg door de ene na de andere doelpoging te neutraliseren. Theo Janssen, Danko Lazovic, Andwele Pryor en Mads Junker waren enkele keren zeer gevaarlijk.

Vitesse had dan wel een overwicht en stichtte het meeste gevaar, maar de bezoekers uit Nijmegen lieten zich ook gelden met enkele dreigende uitbraken. Zo was in de openingsfase Roy Beerens heel dicht bij de 0-1, terwijl ook Romano Denneboom een flinke kans onbenut liet.

In de 53ste minuut was het wél raak voor NEC. De opgekomen Jonas Olsson hield de bal goed bij zich, kapte en draaide en speelde uiteindelijk Roy Beerens aan, die in de 53ste minuut Piet Velthuizen passeerde.

Maar het alles-of-niets offensief dat Vitesse liet volgen, leverde in de 74ste minuut dan toch de dikverdiende treffer op voor de ploeg van coach Aad de Mos. Ruud Knol verlengde met het hoofd een vrije trap van Janssen tot voor de voeten van Civard Sprockel, die probeerde binnen te tikken. Babos redde nog knap, maar Junker schoot de rebound in het net: 1-1.

Met het gelijkspel schieten beide clubs weinig op. Vitesse en NEC hebben allebei 31 punten, maar omdat de Arnhemmers een beter doelsaldo hebben bezetten zij de negende plaats.