Babel op zoek naar nieuwe club na vertrek bij Al Ain

Reacties

Ryan Babel heeft zijn contract bij Al Ain laten ontbinden. De 29-jarige aanvaller had nog een verbintenis tot het einde van dit seizoen, maar besloot per direct te vertrekken bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Babel op zoek naar nieuwe club na vertrek bij Al Ain

Babel verruilde Kasimpasa vorig jaar voor Al Ain, maar kwam dit kalenderjaar al niet meer aan spelen toe in het Midden-Oosten. De precieze redenen van het vertrek van de 42-voudig international zijn niet duidelijk. 'Er zijn bepaalde afspraken niet nagekomen', vertelt zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht aan Voetbal International.

Haatrecht wil verder niet in detail treden. 'Dat kan alleen maar nadelig zijn voor Ryan.' Duidelijk is wel dat Babel met zijn transfervrije status op zoek kan naar een nieuwe club. Wat de plannen zijn van de voormalig aanvaller van Ajax en Liverpool, kan Haatrecht nog niet zeggen. Daarvoor is het nog te vroeg. 'Het is allemaal vandaag gebeurd. Maar Ryan wil voetballen, dat is duidelijk.'

Babel speculeerde op Deadline Day al op een vertrek uit het Midden-Oosten met diverse tweets. Vanwege zijn verleden bij Ajax en ruime internationale ervaring gingen stemmen op om de geboren Amsterdammer voor de tweede keer te bewegen tot een terugkeer in De Arena. In het seizoen 2012/13 speelde Babel mede door een schouderblessure slechts 22 officiële duels waarin hij vijf keer scoorde.

Na zijn rentree bij Ajax koos Babel voor een nieuw buitenlands avontuur bij Kasimpasa, waar hij in twee seizoenen goed was voor veertien doelpunten in 59 wedstrijden. Zijn eerste periode in Amsterdam had hem een droomtransfer opgeleverd naar Liverpool, dat hem in 2011 na vier seizoenen verkocht aan 1899 Hoffenheim. In 2006 en 2010 zat Babel bij de WK-selectie van Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.