Babel met eerste goal belangrijk bij zege Besiktas op Aissati

Besiktas heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Istanbul Basaksehir tegen Fenerbahçe (1-0). Door zelf met 1-4 te winnen van Alanyaspor stijgt de regerend landskampioen naar de koppositie.

Ryan Babel speelde een hoofdrol bij Besiktas. De ex-Ajacied maakte als linksbuiten indruk en nam vlak voor rust de 0-2 voor zijn rekening. Babel zette twee verdedigers en de doelman op het verkeerde been met een fraaie actie en tikte de bal vervolgens in het lege doel. Het was het eerste doelpunt van de Nederlander voor de Turkse topclub. Cenk Tosun had in de dertiende minuut al voor de 0-1 gezorgd door feilloos raak te koppen na een voorzet van Ricardo Quaresma.

Diezelfde Quaresma nam de 0-3 voor zijn rekening door vlak na rust een strafschop te benutten. Vágner Love herhaalde dat kunstje namens Alanyaspor, waar Ismaïl Aissati een basisplaats had en Glynor Plet twaalf minuten meespeelde als invaller. Ex-PSV'er Marcelo bepaalde de eindstand op 1-4 door raak te koppen uit een corner.

Besiktas heeft nu 41 punten na achttien wedstrijden, twee punten meer dan Istanbul Basaksehir. Galatasaray staat derde met 36 punten, nummer vier Fenerbahçe heeft een puntje minder.