Babel: 'Meedoen in de Klassieker is een realistisch doel'

Ryan Babel is naar eigen zeggen volledig hersteld van de schouderblessure, die hem sinds november vorig jaar aan de kant houdt. De Ajax-aanvaller laat vanuit het trainingskamp in Brazilië weten dat hij er op 20 januari in de Klassieker tegen Feyenoord weer bij kan zijn.

Babel: 'Meedoen in de Klassieker is een realistisch doel'

'Ik weet niet hoe lang ik mee kan doen, maar het is een realistisch doel', zegt Babel op de clubwebsite van de landskampioen. 'Ik heb geen winterstop gehad, ook geen kerstvakantie. Ik heb slechts doorgetraind', vervolgt Babel, die echter geen medelijden heeft met zichzelf.

'Alles gebeurt met een reden. Dus ook dit. Als je zo uit een duel komt, moet je een periode van rust in acht nemen. Daarna mag je het gewricht eerst voorzichtig bewegen, vervolgens werk je aan de mobiliteit. Nu gaat het erom voor jezelf de durf en het vertrouwen terug te krijgen zodat je de schouder ook in duels weer vol belast.'

Babel kan in Rio de Janeiro zijn rentree maken in het eerste elftal van Ajax in het oefenduel met Vasco da Gama op zondag 13 januari. Een dag later keert de selectie van trainer Frank de Boer weer terug naar Nederland.

Behalve Babel wil ook Kolbeinn Sigthórsson er in Brazilië alles aan doen weer helemaal fit te worden. De IJslander is op de weg terug na een slepende schouderblessure en mikt eveneens op deelname in De Klassieker.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's