Babel laat zich zien tegen Portsmouth

Liverpool won op eenvoudige wijze met 4-1 van Portsmouth. Ryan Babel vertolkte een van de hoofdrollen bij The Reds, die ten koste van Manchester City klimmen naar de vijfde plaats van de Premier League.

Het duel op Anfield was er een uit de categorie kat en muis. Liverpool viel aan en Portsmouth verdedigde. De bezoekers hielden 25 minuten stand en daarna ging het helemaal mis. In een tijdsbestek van zes minuten scoorde Liverpool liefst drie keer.

Aan de 1-0 ging een fout vooraf van Portsmouth-doelman Jamie Ashdown. Maxi Rodríguez pikte de bal op en stelde Fernando Torres in staat simpel te scoren. Twee minuten later legde Torres de bal terug op Babel die vanaf veertien meter raak punterde.

Weer vier minuten later was het opnieuw prijs. Torres stond aan de basis met een hakbal en Alberto Aquilani schoot zijn eerste treffer voor Liverpool binnen. Na de zes vruchtbare minuten ging de Liverpool-storm liggen.

In de tweede helft daalde het spelpeil. Beide ploegen acteerden in een zeer laag tempo. Babel raakte met een geplaatst schot de lat, maar het slotakkoord was voor Torres die zijn tweede treffer van de avond binnen schoot. De Spanjaard was dus betrokken bij alle vier goals.

Babel mocht de negentig minuten vol maken van manager Rafael Benítez, die Dirk Kuijt de hele wedstrijd op de bank hield. Nadir Belhadj redde vlak voor tijd nog de eer van Portsmouth.