Babel kan met lekker gevoel richting Oranje

Oranje-bondscoach Dick Advocaat krijgt maandag in Noordwijk een gelukkige Ryan Babel tot zijn beschikking. De aanvaller leverde zondag tegen Göztepe zijn bijdrage aan de eerste twee Besiktas-goals (1-3).

In de zevende minuut opende Talisca de score. De Braziliaan scoorde na een fraaie voorzet van Babel, die kort na rust de hoop van Göztepe deed vervliegen. De aanvaller kwam vanaf links naar binnen om vervolgens met rechts in de korte hoek raak te schieten. Cenk Tosun vergrootte niet veel later de marge namens Besiktas.

De goal van Nabil Ghilas was niet meer dan een eretreffer voor Göztepe, dat in de slotafse ook nog Leo Schwechlen verloor met een rode kaart. Besiktas, waar Jeremain Lens negentig minuten op de bank bleef, heroverde met de overwinning de derde plaats met vijf punten achterstand op koploper Galatasaray.

Babel meldt zich maandag voor de voorbereiding op de komende oefeninterlands van Oranje, dat speelt tegen Schotland (op 9 november) en Roemenië (14 november).