'Babel is extreem afhankelijk van zijn zelfvertrouwen'

De mindere prestaties bij 1899 Hoffenheim van de laatste weken zijn Ryan Babel op forse kritiek komen te staan. Nota bene een eigen ploeggenoot, keeper Tom Starke, zocht na het 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger SC Freiburg van zaterdag publiekelijk de aanval met de Oranje-international.

'Babel is extreem afhankelijk van zijn zelfvertrouwen'

'Voorin hebben we Ryan. Die zou eindelijk eens een paar punten voor ons moeten halen', foetert Starke. 'Ik weet niet wat er met hem aan de hand is, hij lijkt compleet down…' De laatste weken komen de aanvallers van 1899 Hoffenheim nauwelijks tot scoren.

Babel, die het seizoen in Hoffenheim goed startte en daarmee onder meer zijn terugkeer in het Nederlands elftal vierde, reageerde verrast op de uitspraken. 'Dit ga ik eerst met Starke bespreken', aldus de ex-Ajacied in Kicker.

Technisch directeur Ernst Tanner reageert luchtig op de situatie. 'Of Ryan down overkomt? Hij is nu eenmaal extreem afhankelijk van zijn zelfvertrouwen. En momenteel lijkt dat te ontbreken, daardoor ogen sommige van zijn acties vertwijfeld of overhaast. Maar in de regel vind ik het niet slecht als een mondige speler een collega wakker schudt. Doorgaans is het effect positief.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's