Babel: 'Ik was altijd al gelukkig bij Liverpool'

Ryan Babel speelde de laatste zes wedstrijden, waarvan vier in de basis, mee bij Liverpool en had maandag een aandeel in de 4-1 zege op Portsmouth. De 23-jarige aanvaller leek tijdens de winterstop nog op een vertrek aan te sturen.

Babel: 'Ik was altijd al gelukkig bij Liverpool'

'Ik voel me steeds sterker worden. Ik hoop dat ik die stijgende lijn kan vasthouden', vertelt de 38-voudig Oranje-international op de site van zijn club. 'Ik ben altijd gelukkig geweest bij Liverpool. Natuurlijk ben je altijd gefrustreerd als je niet kan laten zien wat je in huis hebt. Maar dat geldt niet alleen voor mij. Dat hebben alle spelers die niet in de basis staan.'

De ontboezeming van Babel komt onverwacht. Tijdens de winterstop leek de aanvaller nog ontevreden bij The Reds vanwege een gebrek aan speeltijd. Een flirt met Birmingham City kreeg geen vervolg en er was contact met zijn voormalige club Ajax. Later ontkende Babel dat dit speelde.

'Ik denk dat we iets te bewijzen hebben en resultaten moeten gaan halen tijdens de rest van het seizoen', klinkt Babel strijdbaar. Zijn ploeg is nog in de race voor de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, en ontvangt donderdag voor de Europa League Lille na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd.

'Ik vond dat we tegen Lille niet zo slecht speelden als overal beweerd werd. We hebben zeker karakter en passie getoond. Ik hoop dat we een goed resultaat kunnen boeken tegen die ploeg donderdag en dan zondag met veel vertrouwen kunnen afreizen naar Manchester United. Het zou mooi zijn als we op Old Trafford kunnen winnen, net als vorig jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen