Babel goud waard voor Besiktas in zenuwslopende Turkse titelstrijd

Reacties

Besiktas is op een gelijk aantal punten gekomen met koploper Istanbul Basaksehir. Ryan Babel was vrijdagavond de grote man tegen Akhisarspor: 0-3.

Babel goud waard voor Besiktas in zenuwslopende Turkse titelstrijd

Babel had slechts twee minuten en vier seconden nodig om de score te openen tegen de nummer elf van de Süper Lig. Het was de snelste treffer van Besiktas in het huidige seizoen. De aanvaller schudde door een knappe aanname zijn bewaking van zich af en knalde de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen.

Nadat Álvaro Negredo de score verdubbelde, trok Babel weer alle aandacht naar zich toe. Kort na de pauze was de ex-Ajacied namelijk wederom trefzeker voor de Turkse grootmacht. Met opnieuw een knal van afstand zette hij de stand op 0-3. Het was alweer zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen, waarmee hij samen met zijn Braziliaanse teamgenoot Talisca clubtopscorer is. Jeremain Lens bleef negentig minuten op de bank.

Zondag staan Galatasaray en Istanbul Basaksehir tegenover elkaar. Voor de formatie van Babel en Lens staan er nog vijf duels op het programma. Donderdag neemt Besiktas het in de halve finale van het Turkse bekertoernooi op tegen Fenerbahçe. Het heenduel eindigde in 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.