Babel en Lens bezorgen Besiktas goede seizoenstart

Reacties

Besiktas is het seizoen in Turkije begonnen met een overwinning. Ryan Babel en Jeremain Lens waren samen verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen stuntclub Akhisar.

Babel en Lens bezorgen Besiktas goede seizoenstart
Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Akhisar Belediyespor
Akhisar Belediyespor

Akishar eindigde vorig seizoen in de middenmoot van de Turkse competitie, maar bleek uiterst effectief in topwedstrijden. Zo werd vorig seizoen de bekerfinale gewonnen ten koste van Fenerbahçe, de Turkse Super Cup was vervolgens ook een prooi voor de laagvlieger: Galatasaray werd na penalty's verslagen.

Besiktas bleek echter een maatje te groot voor Akhisar. Kort voor rust maakte de nummer vier van vorig seizoen twee keer achter elkaar een doelpunt. Pepe kopte raak na een voorzet van Oguzhan Özyakup en daarna bereidde Lens de goal van Babel voor. De ex-speler van PSV vond de ex-speler van Ajax voor het doel met een lage voorzet en Babel werkte simpel binnen.

Tien minuten na rust maakte Evgen Seleznyov de aansluitingstreffer, maar verder kwam Akhisar niet. Zodoende blijft Besiktas in het spoor van Galatasaray, Istanbul Basaksehir en Fenerbahçe. De titelkandidaten wonnen eerder in de eerste speelronde al.

De volgende missie van Besiktas is het bereiken van de play-offs van de Europa League. Daarvoor moet het Oostenrijkse LASK Linz in een tweeluik verslagen worden. In Turkije werd het 1-0 voor Besiktas, toen was Babel ook al trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.