Babel en Kuijt hebben aandeel in zege Liverpool

Liverpool gaf twee keer een voorsprong uit handen op bezoek bij West Ham United, maar The Reds legden desondanks beslag op de drie punten. Ryan Babel en Dirk Kuijt hadden een aandeel in de 3-2 overwinning.

West Ham en Liverpool maakten er een boeiende eerste helft van op Upton Park. Al in de tweede minuut kreeg Zavon Hines een levensgrote kans namens de thuisclub, maar de Jamaicaan schoot op de paal. Bij de eerste grote kans van Liverpool was het meteen raak. Fernando Torres begon aan een individuele actie in het strafschopgebied en punterde de bal in de korte hoek langs keeper Robert Green.

West Ham kwam al snel terug in de wedstrijd. Hines kwam in het strafschopgebied ten val na een zetje van Jamie Carragher en
The Hammers kregen een strafschop. Alessandro Diamanti gleed uit toen hij de penalty nam (zie foto onder), maar zag de bal tot zijn opluchting toch in het doel verdwijnen: 1-1.

Dirk Kuijt zette Liverpool vervolgens op een 1-2 voorsprong.
De Katwijker tikte de bal binnen na een kopbal van Steven Gerrard. Die goal kwam voort uit een hoekschop, zoals ook de
2-2 van West Ham het gevolg was van een corner. Carlton Cole kopte raak tussen twee tegenstanders in.

De tweede helft was minder attractief, maar Liverpool scoorde wel nog een keer. De ingevallen Ryan Babel profiteerde van balverlies van Hines en leverde de bal af bij Torres. De Spaanse spits maakte zijn tweede doelpunt van de avond: 2-3. Liverpool heeft nu twaalf punten uit zes wedstrijden. West Ham moet genoegen nemen met vier uit vijf.