Babel en Besiktas pakken koppositie terug dankzij topscorer Tosun

Reacties

Besiktas heeft maandagavond op bezoek bij laagvlieger Bursaspor een belangrijke overwinning geboekt: 0-2. Cenk Tosun en Vincent Aboubakar schoten de club uit Istanbul terug naar de koppositie.

Babel en Besiktas pakken koppositie terug dankzij topscorer Tosun

Besiktas was lang de gedoodverfde favoriet voor de Turkse landstitel, maar na een nederlaag tegen directe concurrent Istanbul Basaksehir en een gelijkspel tegen Fenerbahçe stond de ploeg van trainer Senol Günes ineens tweede. Er moest dan ook gewonnen worden van nummer vijftien Bursaspor om de koppositie weer te heroveren.

Met Ryan Babel in de basis kreeg Besiktas het een uur lang niet voor elkaar om de score te openen en dus bracht Günes clubtopscorer Cenk Tosun binnen de lijnen. Binnen twee minuten drukte de 25-jarige aanvaller zijn stempel. Op aangeven van Vincent Aboubakar schoot hij de bal langs Bursaspor-doelman Harun Tekin. Aboubakar zorgde in de extra tijd zelf voor het slotakkoord: 0-2.

Door de zege staat Besiktas weer bovenaan in de Süper Lig. Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong op naaste belager Istanbul Basaksehir twee punten. Nummer drie Fenerbahçe heeft elf punten minder en kan de stadgenoot niet meer inhalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.