Babel aanjager bij ruime zege Liverpool op Aston Villa

Liverpool heeft tegen Aston Villa een ruime en zeer terechte 3-0 geboekt. Grote uitblinker aan de zijde van de thuisploeg was Ryan Babel die zijn sterke optreden met een knappe treffer bekroonde.

Het nog altijd zeer grillige Liverpool had Dirk Kuijt in de basis en coach Roy Hodgson had voor het eerst dit seizoen in de Premier League ook een basisplaats ingeruimd voor Babel. De veertigvoudig Oranje-international verving Fernando Torres wiens vrouw op het punt van bevallen stond. Ook vaste basisspelers Jamie Carragher en Steven Gerrard ontbraken. Voor Aston Villa-coach Gérard Houllier was de ontmoeting saillant. De Franse oefenmeester werkte tussen 1998 en 2004 op Anfield en won in 2001 de UEFA Cup met The Reds.

Liverpool opende de wedstrijd fanatiek en kreeg al direct enkele kansen. Zo schoot Kuijt naast uit een afvallende bal. Na veertien minuten kreeg de ploeg dan ook de beloning voor de aanvallende intenties. Een hoekschop werd verlengd door Martin Skrtel zodat David N'Gog voor de openingstreffer kon zorgen.

Twee minuten later was het raak voor Babel. De zeer gedreven spelende Amsterdammer ontving een pass van Lucas op het randje van buitenspel en knalde uit de draai knap raak langs de mistastende Brad Friedel.

Na de 2-0 plooide de thuisploeg iets terug en liet het initiatief aan de bezoekers uit Birmingham. Door de rappe en sterke Babel en N'Gog bleef Liverpool echter de gevaarlijkste ploeg.

Na rust probeerde Villa wat aan de achterstand te doen en zocht nadrukkelijker de aanval, maar uit een counter besliste Maxi Rodríguez in de 56ste minuut de wedstrijd. Na een goede combinatie met N'Gog schoot de Argentijn hard de 3-0 tegen de touwen. Het verzet van de ploeg van Houllier was daarna gebroken.

Met name Glen Johnson had kansen, meestal zelf gecreëerd, maar trof de enige Villa-speler - keeper Friedel - die nog niet met de witte vlag aan het zwaaien was. Zijn collega aan de overzijde, Pepe Reina hield voor de honderdste keer zijn doel schoon in een competitiewedstrijd van Liverpool. Foto: VI Images