AZ-uitblinker Coutinho: 'Hebben als leeuwen gevochten'

Reacties

Gino Coutinho bewees in zijn derde basisoptreden voor AZ zijn waarde door de ploeg van trainer John van den Brom in de Europa League met enkele belangrijke reddingen op de been te houden tegen Athletic de Bilbao (2-1).

AZ-uitblinker Coutinho: 'Hebben als leeuwen gevochten'

De transfervrij van Excelsior overgenomen Coutinho begon het seizoen als tweede keus achter Sergio Rochet. De 22-jarige Uruguayaan moest na het debuut van zijn elf jaar oudere concurrent in het bekerduel met VVV-Venlo (6-1) echter definitief een stap terug doen. Donderdag liet de Bosschenaar zien waarom. 'Ik ben belangrijk geweest voor de ploeg en we hebben drie punten. Daar doe je het allemaal voor', reageerde hij tegenover het ANP.

Coutinho speelde vier jaar terug met ADO Den Haag ook al vier keer in de voorronden van de Europa League tegen FK Tauras en Omonia Nicosia, maar mocht donderdag voor het eerst meedoen in het hoofdtoernooi. 'Hier heb ik lang op moeten wachten. Ik wilde me graag ook op dit niveau laten zien. Dat is gelukt. Dat geeft veel voldoening', zei de bij PSV opgeleide sluitpost na de derde opeenvolgende Europese thuiszege van de Alkmaarders.

Tegen Athletic de Bilbao was alleen een loepzuiver schot van Aritz Aduriz AZ-doelman Gino Coutinho te machtig.
Tegen Athletic de Bilbao was alleen een loepzuiver schot van Aritz Aduriz AZ-doelman Gino Coutinho te machtig.

AZ moest wel een tandje bijschakelen, erkende aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw. 'In de eerste helft hadden we het lastig. Vooral dankzij Coutinho konden we ongeschonden de rust halen.' Na rust trok de nummer drie van vorig seizoen de wedstrijd naar zich toe. 'De trainer zei in de rust dat we iets meer lef moesten tonen. We hebben als leeuwen gevochten en een beetje geluk gehad. Maar dat dwongen we misschien ook wel af', zei Coutinho tegenover Voetbal International.

'We kwamen heel goed uit de kleedkamer', beaamde Gouweleeuw de lezing van Coutinho bij het ANP. 'We maakten een mooie goal (van Markus Henriksen, red.) en een gelukkige goal (eigen doelpunt Eneko Bóveda, red.). Daarna werd het nog even spannend. We zijn echter keihard voor elkaar blijven werken. We wonnen veel persoonlijke duels en dan zie je dat je als team tot veel in staat bent. Met de steun van het publiek hebben we het als collectief kunnen redden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.