AZ-trainer Van den Brom specialist in spannende slotdagen

Reacties

AZ moet zondag op bezoek bij FC Utrecht de vierde plaats veiligstellen door een nederlaag met drie goals verschil of meer te voorkomen. Trainer John van den Brom heeft zo langzamerhand een abonnement op spannende slotdagen van het seizoen.

AZ-trainer Van den Brom specialist in spannende slotdagen

Van den Brom zette in 2010/11 als trainer van ADO Den Haag meteen de toon voor de rest van zijn carrière. De 49-jarige trainer trok op de laatste speeldag aan het langste eind door na penalty's te winnen van FC Groningen. De Hagenaren gingen na een 5-1 zege in het heenduel in de play-offs met dezelfde cijfers onderuit in de return FC Groningen, maar kropen door missers van Tim Matavz en Tim Sparv door het oog van de naald en gingen Europa in.

Een jaar later ging het voor Van den Brom weer goed. Met Vitesse veroverde de oud-speler van de Arnhemmers een ticket voor de voorronden van de Europa League. Zelf verzilverde hij dat succes met een contract bij Anderlecht, waarmee hij in 2013 de Belgische play-offs om de titel winnend afsloot door tijdens het slotduel gelijk te spelen tegen uitdager SV Zulte Waregem (1-1, foto). En vorig jaar werd AZ derde, omdat Feyenoord met 3-0 verloor bij PEC Zwolle.

'Een mooi lijstje, als ik het eerlijk zeg', zegt Van den Brom in gesprek met het clubkanaal. En die lijst kan weer iets langer worden als AZ zich net als vorig seizoen via de Eredivisie direct voor Europees voetbal plaatst door de vierde plek vast te houden. Die geeft door de bekerzege van nummer drie Feyenoord immers toegang tot de derde voorronde van de Europa League. Een punt in Utrecht, of zelfs verliezen met twee goals verschil of minder, volstaat.

Een kolfje naar de hand van Van den Brom. Tenzij Utrecht net als vorig seizoen flink uit zijn slof schiet in de thuiswedstrijd tegen AZ. Toen werd het maar liefst 6-2 voor de Domstedelingen. Ook in 2011/12 en 2010/11 won Utrecht met grote cijfers (3-0 en 5-1) van AZ. Om nu wel overeind te blijven in De Galgenwaard, heeft Van den Brom in ieder geval een fitte selectie. Ridgeciano Haps en Markus Henriksen trainden woensdag niet mee. 'Maar voor zondag moet dat geen probleem worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.