AZ-doelwit Friday brengt bliksembezoek aan Alkmaar

Reacties

Fred Friday, aanvaller van het Noorse Lillestrøm SK en een van de kandidaten om Vincent Janssen bij AZ op te volgen, heeft dinsdag een bliksembezoek gebracht aan de Alkmaarse club.

AZ-doelwit Friday brengt bliksembezoek aan Alkmaar

De spits was er niet voor concrete onderhandelingen, maar voor een eerste kennismaking met de Eredivisionist. Hij kreeg een rondleiding in het stadion en werd bijgepraat over de filosofie van de club.

Friday kreeg maandag van technisch directeur Torgeir Bjarmann toestemming om vandaag – de vrije dag van de selectie van Lillestrøm - naar Alkmaar te reizen voor een bezoek aan AZ. Naar verwachting keert de clubtopscorer vanavond laat of morgenvroeg weer terug in Noorwegen.

Inlijven
Max Huiberts, technisch directeur van AZ, liet eerder al weten dat de club de 21-jarige spits al een tijdje intensief volgt. 'We hebben Lillestrøm inmiddels verteld dat we hem graag willen inlijven, al zijn we nog niet in onderhandeling', aldus Huiberts tegen Voetbal International. 'Fred is een interessante speler die goed bij ons zou passen.'

Friday kende dit seizoen een uitstekende start in de Noorse Tippeligaen. De Nigeriaan was in zijn eerste negen competitiewedstrijden goed voor acht treffers, maar kwam sindsdien niet meer tot scoren (vijf duels op rij).

Lillestrøm kent met slechts één zege in de laatste zeven competitieduels een zwakke fase en is inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. De club staat niet onwelwillend tegenover een transfer van Friday, die zo'n zeshonderdduizend euro moet kosten. (Anton Lippold & Ramon Min)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.