AZ ziet ondanks blessures af van transfers

Reacties

AZ heeft door de blessure van Celso Ortiz even overwogen de transfermarkt op te gaan voor een vervanger. Uiteindelijk koos Earnest Stewart ervoor de afwezigheid van de Paraguayaan intern op te vangen. 'Als je het doet, moet je ook zeker weten dat je het elftal beter maakt met een aankoop', aldus de directeur voetbalzaken.

AZ ziet ondanks blessures af van transfers

De Alkmaarders moeten het zeker zes weken stellen zonder Celso Ortiz. Hij brak in het duel met Heracles Almelo (3-1) het spaakbeen van zijn linker onderarm. Tot overmaat van ramp viel Viktor Elm, de vervanger van Ortiz, in de tweede helft uit met een bovenbeenblessure. De medische staf probeert hem klaar te stomen voor uitduel met Ajax van donderdag. Simon Poulsen kampt ook met bovenbeenklachten, maar kan naar verwachting terugkeren in de basis.

Na het treffen in De Arena staan voor AZ meer belangrijke wedstrijden op het menu. Zondag volgt het bezoek aan FC Groningen en in het daaropvolgende duel ontvangt de ploeg van trainer John van den Brom koploper PSV. Met PEC Zwolle (vierde) en FC Twente (zesde) is nummer vijf AZ verwikkeld in een strijd om de vierde plaats.

Deze winter liet AZ vooral spelers gaan. Mikhail Rosheuvel vertrok naar SC Cambuur. Raymond Gyasi (Roda JC) en Eli Babalj (PEC) werden verhuurd. Daardoor zit AZ niet meer zo ruim in zijn aanvallers. Trainer John van den Brom heeft nu alleen Guus Hupperts en Robert Mühren achter de hand. 'Met spelers als Thom Haye en Steven Berghuis zijn we ook in staat te schuiven', aldus Stewart. 'Bovendien konden we in de eerste seizoenshelft pas na een paar maanden over Aron Jóhannsson beschikken en viel ook Berghuis weg. Door hun terugkeer zijn zij eigenlijk onze belangrijkste aanwinsten deze maand. Daar moeten we het dit seizoen mee kunnen redden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.