AZ wil Elm langer behouden, Wildschut opvolger Holman

AZ doet er alles aan om Rasmus Elm (foto) tot een contractverlenging te bewegen. De Zweed, die nog tot medio 2013 vastligt in Alkmaar, is niet de enige AZ-speler die in verband gebracht wordt met andere clubs.

AZ wil Elm langer behouden, Wildschut opvolger Holman

Volgens het geruchtencircuit dreigt AZ meerdere spelers kwijt te raken. Niklas Moisander, Simon Poulsen (beiden Ajax), Maarten Martens (FC Twente) en Rasmus Elm (Liverpool, Lazio Roma) zijn gewild.

'Ik lees en hoor ook veel, maar alleen de belangstelling van Ajax voor Moisander en die van ADO Den Haag voor Ruud Boymans is bij ons bekend', aldus technisch manager Earnest Stewart. AZ wil de derde spits sowieso niet verhuren aan ADO.

Liverpool-manager Kenny Dalglisch zou volgens de Engelse media zo’n zeven miljoen euro willen neertellen om Elm naar Engeland te halen. Stewart: 'Zijn contract loopt volgend jaar af en wij kunnen het ons niet veroorloven dat Rasmus transfervrij vertrekt. Het spreekt voor zich dat we hem graag langer willen houden. We zijn ook al met elkaar in gesprek, maar door de geboorte van zijn dochtertje is het vervolg even uitgesteld. Ondanks al die belangstelling voor Rasmus heb ik goede hoop dat hij gewoon bij AZ blijft.'

Zelf zat Stewart afgelopen zaterdag op de tribune van zijn oude werkgever VVV-Venlo om Yanic Wildschut aan het werk te zien. De snelle linkerspits is een belangrijke kandidaat om Brett Holman (Aston Villa) op te volgen. (Yoeri van den Busken) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's