AZ walst over VVV heen, Van Weert doet fysio pijn

Het duel tussen oude bekenden John van den Brom (AZ) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) is geëindigd in een eclatante overwinning voor eerstgenoemde. Excelsior won dankzij Tom van Weert een speciaal duel met Barendrecht, Roda JC Kerkrade zegevierde bij De Treffers.

AZ - VVV-Venlo 6-1
De snode plannen van de bezoekers konden al vroeg de prullenbak in. VVV-verdediger Kristiaan Haagen legde tegenstander Vincent Janssen al na zes minuten neer in het strafschopgebied, moest met een rode kaart inrukken en zag op weg naar de kleedkamer hoe Jop van der Linden vanaf de strafschopstip voor 1-0 zorgde.

VVV verstopte zich na die dubbele tegenvaller bepaald niet, maar het was niet meer opgewassen tegen de Alkmaarders. Muamer Tankovic maakte er met een mooie lob 2-0 van en besliste zo nog voor rust het bekertreffen. Twintig minuten voor tijd leek Vito van Crooij de spanning nog wat terug te brengen, maar een minuut later stelde invaller Robert Mühren de zege voor de thuisploeg veilig. Markus Henriksen (twee keer) en Tankovic maakten het Alkmaarse feestje in de slotfase compleet.

Daarmee won Van den Brom het rechtstreekse duel van zijn goede bekende Steijn. Bij ADO Den Haag was de huidige trainer van VVV de assistent van de AZ-trainer. Na de overgang van Van den Brom naar Vitesse in 2011 volgde Steijn hem op. Sinds dat plotselinge vertrek is de relatie tussen beiden evenwel wat bekoeld geraakt.

BVV Barendrecht - Excelsior 0-2
Het duel tussen de nummer drie van de Topklasse Zaterdag en de nummer vijftien van de Eredivisie was voor Adrie Poldervaart een bijzondere. Hij is namelijk zowel fysio bij het eerste van Excelsior als hoofdtrainer van Barendrecht. Door die dubbelrol zal hij de verdedigers van de thuisploeg vooraf ongetwijfeld hebben gewaarschuwd voor Tom van Weert.

Daarmee kon Poldervaart echter niet voorkomen dat de Brabander al na twee minuten de score opende (foto). Jeff Stans had het duel al snel kunnen beslissen, maar hij verzuimde een strafschop - na een overtreding op Van Weert - te verzilveren. Zo bleef het lang spannend, maar door een doelpunt van Daryl van Mieghem kreeg de Rotterdamse overwinning nog wat meer cachet.

De Treffers - Roda JC Kerkrade 0-3
De Topklasser uit Groesbeek hield het lang vol tegen de Limburgers, maar moest kort voor rust tóch een tegentreffer toestaan. Als ze bij De Treffers dit weekend hadden opgelet, hadden ze die overigens kunnen voorkomen: net als tegen Feyenoord scoorde middenvelder Hicham Faik uit een vrije trap: 0-1.

Na rust liet de Australische spits Tomi Juric zijn eerste doelpunt in Kerkraadse dienst aantekenen, Tom Van Hyfte zorgde vlak voor tijd zelfs voor 0-3. Roda JC gaat donderdag dus in de koker wanneer er geloot wordt voor de derde ronde van het bekertoernooi.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}