media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

AZ vindt eerste bod Sunderland op Altidore onvoldoende

AZ vindt eerste bod Sunderland op Altidore onvoldoende

Sunderland hoopt spoedig de komst van Jozy Altidore af te ronden, maar AZ werkt vooralsnog niet mee aan een transfer van de 23-jarige Amerikaanse aanvaller, die in Alkmaar nog een contract heeft tot medio 2015.

De club heeft een eerste bod van Sunderland geweigerd. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart laat aan Voetbal International weten dat er op dit moment totaal nog geen sprake is van een deal. Naar verluidt zouden The Black Cats zes miljoen euro willen betalen voor Altidore.

Puur beleidsmatig gezien zou een transfer van Altidore de bekerhouder wel goed uitkomen. De Amerikaan gebruikte de maand juni om in enkele WK-kwalificatieduels zijn marktwaarde op te vijzelen en met Arón Johannsson is er al een geschikte vervanger voor handen.

Saillant is echter dat Altidore zich niet meer zo snel laat verleiden door een berg geld. De Eredivisie heeft hem veel gebracht: opleiding, succes, zijn eerste hoofdprijs en geluk. Pas als er een evenwichtige topclub op de stoep staat, gaat hij erover nadenken. (Yoeri van den Busken)

Lees meer over de voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen en de immer verhitte transferzomer in de nieuwe editie van Voetbal International, die vanaf woensdag in de winkels ligt. Klik hier om VI nummer 27 te bestellen.

Laatste nieuws