AZ versterkt zich met Janssen en Coutinho

Reacties

Vincent Janssen maakt de overstap van Almere City FC naar AZ. Daarnaast neemt de Alkmaarse club doelman Gino Coutinho transfervrij over van Excelsior.

AZ versterkt zich met Janssen en Coutinho

Het duo wordt vanmiddag medisch gekeurd en indien die keuring geen problemen aan het licht brengt, heeft de selectie van AZ zondag op de eerste training naast Jop van der Linden (afkomstig van Go Ahead Eagles) nog twee nieuwe gezichten.

Janssen wordt door AZ aangetrokken met het oog op de tijdelijke absentie van Aron Jóhannsson. De Amerikaanse spits strijdt van 7 tot en met 26 juli mee om het toernooi om de Gold Cup. Een goede prestatie van het gastland en de titelverdediger zou AZ slecht uitkomen, aangezien op 30 juli het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League op het programma staat. Voor technisch directeur Earnest Stewart aanleiding om Janssen binnen te halen aangezien Denni Avdic en Eli Babalj moeten vertrekken en Robert Mühren tot voor kort de enige optie was bij afwezigheid van Jóhannsson.

Met Almere City haalde hij zelfs de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar in de eerste ronde bleek promovendus De Graafschap te sterk. Janssen debuteerde dit seizoen bij Jong Oranje, waar hij twee keer scoorde in vijf interlands. Hij speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een contract zat er niet in. De Brabander vertrok medio 2013 naar Almere. In zijn eerste seizoen kwam hij tot tien treffers, terwijl Janssen een jaar later negentien keer trefzeker was in de Jupiler League.

Coutinho
Behalve Janssen heeft AZ ook doelman Gino Coutinho aangetrokken. Esteban, vorig seizoen de eerste keeper in Alkmaar, vertrekt deze zomer - net als reserve-doelman Yves de Winter - transfervrij bij AZ. Coutinho komt transfervrij over van Excelsior en speelde in het verleden voor onder meer PSV, Vitesse en ADO Den Haag. Hij wordt in principe gehaald voor de rol van tweede doelman, aangezien AZ het vertrouwen heeft uitgesproken in Sergio Rochet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.