AZ verslaat zonder Rasmus Elm in oefenduel Istanbul BB

AZ heeft woensdagavond het oefenduel met het Turkse Istanbul BB in een 4-1 zege omgezet. In het Noord-Hollandse Hoorn trad de ploeg van trainer Gertjan Verbeek aan zonder de Zweedse middenvelder Rasmus Elm, die naar München afgereisd is om een medische keuring door zijn beoogde nieuwe werkgever CSKA Moskou te ondergaan.

Na de tweedaagse keuring kan de overgang (voor ruim zes miljoen euro) afgerond worden. Zonder Elm, die aanvankelijk wel een helft mee zou doen, kwam AZ na een kwartier op achterstand door een treffer van Samuel Holmen. Even daarvoor had Istanbul ook al de paal achter doelman Esteban geraakt.

Lang konden de Turkse bezoekers niet van de voorsprong genieten. Drie minuten na het openingsdoelpunt mocht Jozy Altidore alleen op de doelman af om vervolgens de gelijkmaker te produceren.

Na de onderbreking liep AZ uit naar een overwinning. Roy Beerens profiteerde van geschutter in de Turkse defensie en stelde Ruud Boymans in staat AZ op voorsprong te schieten. Even daarna was het Johann Berg Gudmundsson die eerst met een fraaie stift en later met een goal op aangeven van Mikhail Rosheuvel voor de eindstand zorgde. Bij de Alkmaarders speelde Adam Maher, die deze week in VI aangeeft naar een Nederlandse topclub te willen verkassen, driekwart duel.

Zo bleef AZ ook in de zevende wedstrijd van de voorbereiding ongeslagen. Waar tegen Eskisehirspor (Tur) met 1-1 werd gelijkgespeeld, werden de duels met Hollandia T (9-1), BKC (6-0), VV Dirkshorn/Regioteam (5-0), FC Presikhaaf (8-0) en MVV Maastricht (2-0) allemaal in een overwinning omgezet. Foto: VI Images