AZ strikt oude bekende Landzaat als coach

Reacties

Denny Landzaat heeft per direct een punt achter zijn actieve loopbaan gezet en keert terug bij AZ. De 38-jarige Amsterdammer tekent een driejarige contract als specialistentrainer én assistent van Jong AZ.

AZ strikt oude bekende Landzaat als coach

'Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans van AZ heb gekregen', aldus Landzaat op de clubwebsite. 'De komende jaren wil ik me ontwikkelen als trainer. Ik zal mijn oren en ogen goed openhouden en vind het leuk dat ik Marco van Basten weer ga tegenkomen. Ik heb eerder bij het Nederlands elftal met hem samengewerkt.'

Onder de nieuwe hoofdtrainer van AZ was Landzaat onder meer actief tijdens het WK in 2006. Landzaat speelde het afgelopen seizoen bij Willem II. De ervaren middenvelder streek in januari van dit jaar neer in Tilburg, maar kwam door blessureleed niet verder dan negen competitiewedstrijden namens de kampioen van de Jupiler League.

Ook Earnest Stewart is gelukkig met het binnenhalen van Landzaat. 'We zijn tevreden dat we weer iemand met een AZ-verleden hebben aangetrokken', zegt de directeur voetbalzaken. 'Denny is ambitieus en beschikt over veel voetbalintelligentie. Niet voor niets was hij bij AZ aanvoerder onder Co Adriaanse en Louis van Gaal. Hij heeft zeker de potentie om een goede trainer te worden.'

Landzaat speelde in het verleden voor Ajax, MVV, Willem II, AZ, Wigan Athletic, Feyenoord, FC Twente en het Indonesische Sriwijaya FC.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.