AZ strikt 'grootste Zweedse talent sinds Zlatan'

Rasmus Elm gaat voor vier jaar naar AZ. De 21-jarige Zweedse middenvelder wordt donderdagmiddag medisch gekeurd in Alkmaar. Daarbij worden geen problemen verwacht, omdat de speler topfit is en volop in competitie is.

AZ strikt 'grootste Zweedse talent sinds Zlatan'

De Nederlandse landskampioen betaalt een afkoopsom van ongeveer drie miljoen voor het toptalent. Elm komt over van Kalmar FF, waar hij in 2005 als prof debuteerde. Hij speelde intussen 77 wedstrijden waarin hij acht keer scoorde. Zijn broer David speelt daar ook en zijn andere broer Viktor komt uit voor
SC Heerenveen.

Elm debuteerde op 24 januari van dit jaar in het Zweedse nationale team in het oefenduel met de Verenigde Staten en speelde inmiddels vier A-interlands. Na Zlatan Ibrahimovic geldt Rasmus Elm als 'het grootste talent van Zweden', zo luidde onlangs het oordeel van de Zweedse bondcoach Lars Lagerbäck.

Zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk vertelt aan Voetbal International: 'In Zweden verklaart iedereen Rasmus voor gek dat hij naar Nederland gaat, met alle respect. Grote clubs uit de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A wilden hem hebben. Maar hij is in Nederland geweest en raakte onder de indruk van AZ. Bovendien wil hij niet in één keer te grote stappen maken.'

Nog onduidelijk is wanneer Elm beschikbaar is voor AZ. Kalmar wil graag dat hij komend weekend meedoet in de wedstrijd tegen Hammarby IF. Daarover zijn de clubs nog in gesprek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen