AZ stoomt Vlaar klaar voor cruciaal duel in Europa League

Reacties

John van den Brom overwoog even Ron Vlaar zijn rentree afgelopen zaterdag tegen Vitesse (2-2) al te laten maken, maar na overleg tussen trainer en speler werd het vizier gericht op het thuisduel in de Europa League met Maccabi Tel Aviv.

AZ stoomt Vlaar klaar voor cruciaal duel in Europa League

Donderdag strijdt AZ in eigen stadion met de Israëlische club van technisch directeur Jordi Cruijff om overleving in Groep D. De Alkmaarders staan na twee wedstrijden op één punt, Maccabi staat nog geheel droog. 'De komende twee onderlinge wedstrijden in de Europa League is het voor zowel AZ als Maccabi alles of niets', weet Van den Brom.

'We hebben ervoor gekozen Ron na zijn kuitblessure klaar te stomen voor het belangrijke thuisduel. Vlaar is een speler die goed met de groep getraind moet hebben om tot optimale prestaties te komen. We hadden het risico kunnen nemen door hem tegen Vitesse op te stellen, met de kans dat het mis zou gaan met zijn kuit. Ron is met al zijn ervaring iemand met wie je daar op een zinnige manier over kan praten. Hij is nu helemaal fit voor een belangrijke fase met AZ. Dat is heel goed nieuws voor ons', besluit Van den Brom tegenover Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.