AZ speelt met tactische variant in op dreiging Zenit

Reacties

Trainer John van den Brom stuurt AZ in het Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg (21.05 uur) voor het eerst dit seizoen met twee spitsen het veld in. Stijn Wuytens maakt zoals verwacht zijn rentree in de basiself.

AZ speelt met tactische variant in op dreiging Zenit

Van den Brom kondigde woensdag al aan dat de Alkmaarders 'realistisch' voor de dag moesten komen in de uitwedstrijd tegen de Russische miljoenenploeg. Het uit zich in een 4-4-2-formatie, waarin plaats is voor zowel Fred Friday als Wout Weghorst. De twee centrumspitsen spelen voor het eerst samen vanaf de aftrap.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh komt Joris van Overeem vanaf de rechterkant. De van een hoofdblessure herstelde Wuytens completeert samen met Derrick Luckassen en Dabney dos Santos het middenveld. Fernando Lewis speelt rechtsback als vervanger van Mattias Johansson.

Opponent Zenit Sint-Petersburg komt sterk voor de dag. De ploeg van trainer Mircea Lucescu kent in Axel Witsel zijn bekendste speler. De Portugese captain Danny ontbreekt door een blessure, maar het basiselftal loopt nog altijd over van spelers met internationale ervaring. Zo speelden Yuri Lodygin, Igor Smolnikov, Artem Dzyuba en Aleksandr Kokorin met Rusland op het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.