AZ speelt met Bel Hassani in op vertrek Henriksen

Reacties

AZ neemt Iliass Bel Hassani over van Heracles Almelo. De 23-jarige middenvelder moet bij de Alkmaarders de vervanger worden van Markus Henriksen, die naar Hull City gaat vertrekken. Bel Hassani tekent een contract tot medio 2021.

AZ speelt met Bel Hassani in op vertrek Henriksen

Het vertrek van Bel Hassani bij Heracles hing al de hele zomer in de lucht. De club uit Almelo wees aanbiedingen uit Turkije af, terwijl de middenvelder verbaasd was dat de Nederlandse topclubs geen interesse in hem hadden. AZ werd pas eind augustus concreet toen Henriksen dreigde te vertrekken.

Bel Hassani beleefde vorig seizoen een uitstekend jaar bij Heracles. De middenvelder miste geen enkele competitiewedstrijd en scoorde acht keer. Uiteindelijk dwong Heracles via de play-offs deelname aan de Europa League af. Bij AZ wordt hij herenigd met Wout Weghorst, de spits maakte al eerder de overstap naar Alkmaar.

Met de komst van Bel Hassani lijkt het een kwestie van tijd voordat AZ het vertrek van Henriksen bevestigt: de Noor is op weg naar de Engelse promovendus Hull City. Heracles heeft op zijn beurt de vervanger van Bel Hassani al in huis. Lerin Duarte keerde terug bij de Eredivisionist nadat zijn contract bij Ajax werd ontbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.