AZ scoort in 2016 twee keer zoveel als Ajax

Reacties

● Ajax verloor slechts twee van de 37 thuiswedstrijden tegen AZ in de Eredivisie (W29, G6), waaronder de meest recente ontmoeting in Amsterdam (0-1 in februari 2015).

AZ scoort in 2016 twee keer zoveel als Ajax

● AZ ging in vijf van de laatste negen Eredivisie-duels op bezoek bij Ajax met minimaal één punt naar huis (W1, G4, V4).

● De Amsterdammers pakten vaker rood tegen AZ dan tegen elke andere Eredivisie-ploeg (8), waaronder één in het thuisduel met AZ vorig seizoen (Niklas Moisander).

● Sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1995/96 stonden alleen PSV in 1995/96 (60) en Twente in 2009/10 (61) na 24 speelronden met meer punten op plaats twee dan Ajax dit seizoen (58).

● Anwar El Ghazi maakte drie doelpunten in drie Eredivisie-duels met AZ, waaronder twee in de ontmoeting eerder dit seizoen.

● AZ (7 wedstrijden) is één van de drie teams (Club Brugge 6, PSV 8) in de grootste tien Europese competities die in 2016 tot dusver alle competitieduels hebben gewonnen.

Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi scoorde in zijn loopbaan al drie keer tegen AZ.
Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi scoorde in zijn loopbaan al drie keer tegen AZ.

● AZ (22 goals) maakte in 2016 twee keer zoveel competitiedoelpunten als Ajax (11).

● AZ won de laatste drie uitduels en boekte in april 2009 voor het laatst vier uitzeges op rij in de Eredivisie.

● AZ kwam in zes van de zeven Eredivisie-wedstrijden in 2016 tot scoren met het eerste schot op doel, vier keer betrof het zelfs het eerste Alkmaarse schot van de wedstrijd.

● Mattias Johansson was dit seizoen succesvol met 94 procent van zijn tackles, het hoogste percentage voor een speler met meer dan 25 pogingen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.