AZ profiteert in slotminuut van remise Twente-PSV

Een saai duel in het Polman Stadion is in de laatste minuut beslist in het voordeel van AZ. De Alkmaarders wonnen met 1-0 van Heracles Almelo en profiteerden daardoor optimaal van het gelijkspel tussen FC Twente en PSV zaterdagavond (2-2).

AZ domineerde de gehele wedstrijd en had van de twee ploegen ook het meeste recht op de overwinning. Heracles speelde slordig en had moeite om het tempo van AZ bij te houden. Toch speelden de Alkmaarders niet het spel dat ze de afgelopen weken vertoond hebben.

Het ontbrak beide ploegen aan strijdlust en in Almelo vielen er maar weinig kansen te bewonderen. AZ leek zich niet bewust te zijn van de mogelijkheid verder uit te lopen van de concurrentie. Pas in de laatste tien minuten begon de ploeg van trainer Gertjan Verbeek actiever te voetballen.

Ook Heracles begon beter te voetballen, maar liep zich vaak stuk op de defensie van AZ. De eindsprint van AZ resulteerde uiteindelijk toch in een treffer. Een fraaie actie van Adam Maher eindigde achter Remko Pasveer. AZ slaat door de overwinning een gat van liefst zes punten met PSV en Twente. Heracles blijft negende staan. Foto: VI Images