AZ ook zonder geld voor Janssen en Henriksen dik in de plus

Reacties

AZ heeft het afgelopen boekjaar een winst van 6,1 miljoen euro geboekt. De Alkmaarders deden dat nog zonder de inkomsten van de transfers van Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) en Markus Henriksen (Hull City).

AZ ook zonder geld voor Janssen en Henriksen dik in de plus

Het bestuur van de voetbalclub uit de Kaasstad keek in het jaarverslag naar het boekjaar van 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016. Daardoor werden de uitgaande transfers van onder anderen Steven Berghuis (6,5 miljoen, Watford), Aron Johannsson (4,2 miljoen, Werder Bremen) en Jeffrey Gouweleeuw (3 miljoen, FC Augsburg) wel meegerekend bij de bepaling van de winst.

Het geld dat met die verkopen werd binnengeharkt door de Alkmaarders werd deels geherinvesteerd in nieuwe spelers en het onlangs feestelijk geopende AFAS Trainingscomplex. Daarnaast werden ook schulden afgelost. Toch kijken de beleidsbepalers nu al uit naar de uitwerking van het volgende jaarverslag.

Voor het komende seizoen verwacht de club namelijk 'een verdere verbetering van het operationele resultaat en met name de netto winst zal op een aanzienlijk hoger niveau uitkomen door de transfers van Vincent Janssen en Markus Henriksen'. Eredivisie-topscorer Janssen werd voor minimaal twintig miljoen euro (het bedrag kan oplopen tot 22 miljoen) overgenomen door Spurs, terwijl Henriksen voor ruim vijf miljoen euro werd overgenomen door Hull City.

In het boekjaar 2014/15 schreef AZ nog rode cijfers. Het verlies bedroeg toen 2,2 miljoen euro.

* Transferbedragen op basis van transfermarkt.de.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.