AZ ook onderuit op kunstgras Heracles

Na de bekernederlaag tegen SC Cambuur-Leeuwarden incasseerde AZ in Almelo een tweede tegenvaller op kunstgras (2-1).

AZ ook onderuit op kunstgras Heracles

De keus voor Moussa Dembélé als enige spits betaalde zich al binnen een kwartier uit voor AZ. Uit een voorzet van Grétar Steinsson gaf de Belgische international de gasten de start die ze voor ogen hadden.

Heracles, dat het moest doen zonder geblesseerde Emmanuel Boakye en geschorste Mark Looms, liet zich door de snelle tegenvaller niet uit het veld slaan. Dat Everton na 25 minuten gelijkmaakte na voorbereidend werk van Rick van den Bergh paste in het wedstrijdbeeld.

AZ, dat donderdag op het kunstgras van Cambuur zijn bekeravontuur zag eindigen, had het initiatief maar ontbeerde de vorm dat ook uit te drukken in doelpunten. Maarten Martens was dicht bij een tweede Alkmaarse treffer, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Een klein half uur voor het einde kreeg het debuut van Sergio Romero een vervelende wending. De Argentijnse doelman van AZ vloerde Van den Bergh en leidde daarmee de nederlaag van zijn ploeg in. AZ was namelijk niet bij machte de benutte strafschop van Rob Maas te beantwoorden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen