'AZ of PSV een fantastische stap voor Jahanbakhsh'

Reacties

Alireza Jahanbakhsh (21) wil zijn loopbaan binnen Nederland voortzetten. De Iraanse aanvaller van NEC denkt zich voorlopig optimaal te kunnen ontwikkelen in de Eredivisie. Bijvoorbeeld bij AZ of PSV.

'AZ of PSV een fantastische stap voor Jahanbakhsh'

Een langer verblijf van Jahanbakhsh in Nijmegen is zeer onwaarschijnlijk, zeker gezien zijn volgend jaar aflopende contract, al wil zijn begeleider Amir Hashemi die optie ook niet helemaal uitsluiten. Een concrete aanbieding uit Nederland kreeg Jahanbakhsh nog niet, maar hij zou hoog op de lijst staan bij zowel AZ als PSV. 'Dat heb ik ook begrepen', zegt Hashemi, 'al is het bij beide clubs wel afwachten wat er nog gebeurt op de transfermarkt. Zeker bij AZ is veel afhankelijk van de verkoop van één of twee spelers. Maar beide clubs zouden een fantastische volgende stap kunnen zijn voor Alireza.'

NEC vraagt naar verluidt een bedrag van zo'n twee miljoen euro voor de speler, die vorige maand een Gouden Stier won als beste speler van de Jupiler League en ook in VI's cijferklassement bovenaan eindigde. Vanuit het buitenland hebben zich - bij Hashemi dan wel NEC - de afgelopen weken wél al clubs gemeld die bereid zijn die som op tafel te leggen. Een vertrek van de smaakmaker zou een aderlating zijn voor NEC, dat in de zoektocht naar nieuwe spelers vergeefs uitkwam bij Marcel Ritzmaier (PSV) en Jan Wuytens (AZ). Hun komst bleek financieel onhaalbaar.

Brighton & Hove Albion, Spartak Moskou en New York City FC werden concreet voor Jahanbakhsh, alsook een aantal clubs uit het Midden-Oosten en China. Volgens Hashemi gaat de international van Iran 'honderd procent zeker' niet voor het geld kiezen en maken voornoemde clubs weinig kans op zijn handtekening. Met Brighton uit het Engelse Championship gaat hij nog wel in gesprek om plannen en ambities te bespreken. Norwich City, pas gepromoveerd naar de Premier League, zou eveneens een bod overwegen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.