AZ na rust langs Lokeren, Sparta verslaat NAC

AZ heeft in Goes zijn vierde overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geboekt, terwijl Sparta Rotterdam in St. Willebrord te sterk was voor NAC Breda.

AZ - Lokeren 2-0
Steve De Ridder kreeg in Zeeland de eerste mogelijkheid, maar daarna was het AZ dat de wedstrijd naar zich toetrok. Na schoten van Guus Til, Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan waren de Alkmaarders vier minuten voor rust erg dicht bij een treffer, maar de inzet van Mats Seuntjens belandde tegen de paal.

Vroeg in de tweede helft was de middenvelder wél trefzeker. Seuntjens trok vanaf links naar binnen en scoorde met rechts. Jonas Svensson en Til waren kort daarna dicht bij de tweede treffer van AZ, die uiteindelijk tien minuten voor tijd pas viel. Myron Boadu besliste de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van trainer John van den Brom.

NAC Breda - Sparta Rotterdam 1-3
Het uit de Eredivisie gedegradeerde Sparta Rotterdam boekte een knappe overwinning op NAC Breda. Al na elf minuten kwam de ploeg van trainer Henk Fraser op voorsprong door een fraai schot van afstand van Ragnar Ache.

Drie nieuwelingen zorgden elf minuten na rust voor 0-2. Royston Drenthe stuurde Adil Auassar diep, die met een fraaie voorzet Lars Veldwijk vond en de spits verdubbelde de voorsprong. Mitchell te Vrede zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer, maar Sparta gaf de zege niet meer weg. Sterker, in de slotfase werd het nog 1-3 door een doelpunt van Janne Saksela.