AZ morst dure punten in restant duel met Excelsior

AZ is er niet in geslaagd de winst te pakken in het restant van het duel bij Excelsior. De Rotterdammers hielden de koploper op 0-0 in de resterende 45 minuten.

Vanwege dichte mist staakte scheidsrechter Kevin Blom op 20 november de wedstrijd in de rust. Met nog 45 minuten te spelen hervatten beide ploegen hun onderlinge treffen bij een stand van 0-0. AZ en Excelsior slaagden er, ondanks verwoede pogingen, niet in om in het tweede deel te scoren.

De eerste mogelijkheid was voor Roland Alberg namens Excelsior. Het schot van de middenvelder was een prooi voor AZ-doelman Esteban. Kort daarna redde de sluitpost aan de andere kant van het veld, Wesley De Ruiter, ook voor het eerst. Hij verwerkte een inzet van Brett Holman tot hoekschop. Het bleek uiteindelijk de grootste kans van de wedstrijd.

Met nog 25 minuten te spelen werd AZ dreigender, maar de Rotterdamse verdediging hield stand. Pogingen van Holman en Jozy Altidore strandden, Adam Maher schoot naast. Met Charlison Benschop voor Niklas Moisander en Johann Berg Gudmundsson voor Maher perste de ploeg van trainer Gertjan Verbeek er een slotoffensief uit. Altidore vond in de slotseconde het zijnet.

AZ slaagde er zo voor de vierde keer op rij niet in te winnen op bezoek bij Excelsior. De koploper houdt door de remise vier punten voorsprong op PSV en vijf op FC Twente. Excelsior pakte het achtste punt van het seizoen en laat daarmee VVV-Venlo alleen achter op de laatste plaats. Foto: VI Images