AZ mikt op knock-outfase EL: 'Zeker niet kansloos'

Reacties

Maccabi Tel Aviv, Zenit Sint-Petersburg en Dundalk FC, zo luidde vrijdag het verdict voor AZ bij de loting voor de groepsfase van de Europa League.

AZ mikt op knock-outfase EL: 'Zeker niet kansloos'

'Zenit is natuurlijk een absolute topclub, in dienst van Anderlecht heb ik al tegen ze gespeeld in de Champions League. Zij hebben echt een aantal topspelers, niet voor niets waren ze groepshoofd', reageert trainer John van den Brom via de officiële kanalen van AZ op de loting.

'Maccabi Tel Aviv heeft een absolute topscorer in huis en van weet Dundalk weet ik minder. Maar tegenwoordig is het makkelijk om snel informatie te verkrijgen. We gaan de komende periode alles goed in kaart brengen. Verder valt het op dat we ver moeten reizen.'

AZ bereikte ten koste van PAS Giannina en Vojvodina Novi Sad het hoofdtoernooi. Afgelopen seizoen slaagden de Alkmaarders daar ook in, maar destijds was de groepsfase meteen het eindstation. 'De volgende ronde is het doel. Ik denk dat we zeker niet kansloos zijn', zo is Van den Brom duidelijk. 'We willen het beter doen dan vorig jaar qua punten en dit keer wel doorgaan.' De nummer één en twee van de groep plaatsen zich voor de zestiende finale, die in februari 2017 wordt gespeeld.

In competitieverband neemt AZ het zondag op tegen NEC (aftrap: 16.45 uur) in wat de laatste wedstrijd voor de Alkmaarders voor de interlandperiode is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.