AZ maakt melding van komst NAC-smaakmaker Seuntjens

Reacties

AZ gaat met Mats Seuntjens het seizoen 2016/17 in. De middenvelder annex aanvaller komt transfervrij over van NAC Breda en tekent - mits de medische keuring geen roet in het eten gooit - voor vier jaar in Alkmaar.

AZ maakt melding van komst NAC-smaakmaker Seuntjens

De 24-jarige Seuntjens was het afgelopen seizoen vrijwel wekelijks de beste speler aan de kant van NAC. Na het mislopen van promotie naar de Eredivisie werd al snel duidelijk dat de technicus zijn aflopende contract in Breda niet zou verlengen. AZ profiteert daarvan door Seuntjens transfervrij binnen te halen.

In januari van dit jaar probeerde ADO Den Haag zich al te versterken met Seuntjens, maar hoewel de speler een transfer wel zag zitten kwam het niet tot een akkoord. NAC wilde Seuntjens namelijk niet laten gaan. Ook de belangstelling van AZ voor Seuntjens ging al maanden rond.

Technisch directeur Hans Smulders van NAC betreurt het vertrek van Seuntjens, maar toont ook begrip. 'We wisten dat het bij het uitblijven van promotie moeilijk zou worden om Mats langer bij NAC te houden. Als voetballer is hij toe aan de volgende stap en de Eredivisie. We hebben hem een mooi aanbod voorgelegd, maar hij verkoos voor een avontuur buiten Breda. We wensen hem daar uiteraard veel succes bij.'

NAC haalde Seuntjens in de zomer van 2010 weg bij de Bredase amateurclub Boeimeer. Twee jaar later debuteerde hij in het eerste elftal. Seuntjens kwam inmiddels tot 116 competitiewedstrijden voor NAC. Het afgelopen seizoen was de dribbelaar goed voor dertien doelpunten en veertien assists in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.