AZ legt Vlaar tot einde van seizoen vast

Reacties

Ron Vlaar vervolgt zijn carrière bij AZ. De Alkmaarders hebben een mondeling akkoord met de verdediger over een contract voor de rest van dit seizoen.

AZ legt Vlaar tot einde van seizoen vast

Vlaar moet nog wel medisch gekeurd worden door AZ. De mandekker traint al een periode mee bij de Alkmaarders. Hij zit sinds het aflopen van zijn contract bij Aston Villa eind vorig seizoen zonder club. In de zomer lukte het hem niet een nieuwe werkgever te vinden, omdat hij geopereerd moest worden vanwege een knieblessure.

'We zijn erg blij met het vastleggen van Ron Vlaar', zegt AZ-directeur Max Huiberts op de clubsite. 'Hij geeft onze selectie een enorme kwaliteitsimpuls. Ik hoef niet uit te leggen wat zijn sterke punten zijn, dat heeft iedereen de afgelopen seizoenen kunnen zien. Vorig jaar was hij nog een drijvende kracht achter het succes van Oranje op het WK. Ook op mentaal gebied brengt Ron veel mee. Zijn aanwezigheid kan zowel de prestaties van het team als de ontwikkeling van medespelers stimuleren.'

AZ is de club waar Vlaar in het betaald voetbal debuteerde. In 2006 vervolgde hij zijn carrière bij Feyenoord, waarna hij in 2012 de overstap naar Aston Villa maakte. Inmiddels kwam hij tot 32 interlands. Het is na Mounir El Hamdaoui al de tweede keer dit seizoen dat AZ tussentijds een oude bekende aan zijn selectie toevoegt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.