AZ legt jonge middenvelder Haye driejarig contract voor

Reacties

AZ wil talent Thom Haye (19) voor de komende jaren vastleggen. Daarmee wordt het geduld beloond van de Amsterdammer die afgelopen weekeinde op een ongelukkig moment een eerste optreden in de Eredivisie werd gegund.

AZ legt jonge middenvelder Haye driejarig contract voor

AZ bereikte al een mondeling akkoord met Haye over een nieuw contract. De talentvolle middenvelder maakte afgelopen zondag in de verloren wedstrijd tegen Ajax (4-0) zijn debuut. Na zeventig minuten viel Haye in voor Celso Ortiz, die uit voorzorg werd gewisseld omdat hij al een gele kaart had.

Haye is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Aanvankelijk leek hij zijn aflopende verbintenis niet te willen verlengen bij gesprek aan perspectief, maar dit seizoen heeft hij een doorstart gemaakt.

Haye kan voor drie jaar bijtekenen, met een optie voor nóg een seizoen. Binnen twee weken hoopt de club het akkoord te bekrachtigen. Haye zal donderdag voor het Europa League-duel met Slovan Liberec in het team moeten plaatsmaken voor Nemanja Gudelj. De Serviër ontbrak tegen Ajax vanwege een schorsing. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.