AZ laat zich niet alleen leiden door resultaat

Reacties

Robert Eenhoorn, oud-honkbalspeler van de NY Yankees, brengt als algemeen directeur bij AZ al bijna drie jaar zijn Amerikaanse lessen in de praktijk. In een uitgebreid VI-interview gaat de algemeen directeur ook in op de situatie van coach John van den Brom.

AZ laat zich niet alleen leiden door resultaat

Sinds Van den Brom zijn contract verlengde, zit de club in een mindere fase en lijkt de vierde plaats op de ranglijst uit zicht verdwenen. Maar op 30 april kan AZ alsnog een van de doelstellingen behalen, als het de bekerfinale wint van Vitesse.

Het zou de verlenging van de trainer rechtvaardigen, hoewel Eenhoorn verder kijkt dan resultaten alleen, zo vertelt hij in Voetbal International. 'We hebben zijn contract niet verlengd, maar de optie gelicht', aldus Eenhoorn.

'Resultaten zijn in dat geval inderdaad belangrijk, al kijk je ook vooruit', vervolgt Eenhoorn. 'Hoe zijn ze tot stand gekomen en zit er ontwikkeling in het elftal? Als we de beker winnen, heeft John wederom nagenoeg aan alle doelstellingen voldaan, heel knap, al dien je altijd te analyseren onder welke omstandigheden dat is gebeurd. Je moet steeds kritisch zijn naar elkaar. Het zit in organisaties en mensen dat ze bij succes lui en gemakzuchtig worden. Het feit dat wij cijfermatig bijna aan alle doelstellingen voldoen en elkaar toch kritisch benaderden en de buitenwereld dat ook doet – we zijn te wisselvallig, we spelen niet altijd goed – vind ik een prima signaal. Tevredenheid leidt vaak tot niks.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Robert Eenhoorn. 'Amerikanen leven om te winnen, Nederlanders willen graag winnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.