AZ kent zijn tegenstander in de finale van de Youth League

AZ neemt het maandag in de eindstrijd van de Youth League op tegen Hajduk Split. De Kroaten waren vrijdagavond in de halve finale met 3-1 te sterk voor AC Milan.

© Ziggo Sport

AZ plaatste zich vrijdagmiddag al voor de finale, door na strafschoppen Sporting Portugal te verslaan. Vervolgens konden de Alkmaarse talenten rustig afwachten op wie de laatste horde naar het goud zou gaan worden. Hajduk Split, dat werd gesteund door duizenden dolenthousiaste supporters, kwam als de gelukkige uit de bus.

Vijf minuten in de tweede helft opende Jere Vrcic de score. De aanvaller stond bij een lage voorzet van Roko Brajkovic helemaal vrij bij de tweede paal en kon eenvoudig binnentikken (zie video hieronder). Milan kreeg hierna een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Uit een hoekschop kopte Rokas Pukstas vervolgens de 2-0 tegen de touwen.

Milan verdiende een doelpunt, maar scoorde maar niet. Na een individuele fout in de Italiaanse achterhoede gooide Simun Hrgovic het duel op slot: 3-0.

Acht minuten voor tijd vond Milan nog wel de eretreffer, gemaakt door Kevin Zeroli, maar dit was niet het begin van een comeback. Hajduk Split trok de zege over de streep en staat maandag, net als AZ, voor het eerst in de finale van de Youth League staat. Deze wedstrijd wordt maandag om 18.00 uur afgewerkt in het Stade de Genève.