AZ kansloos tegen tien man Hoffenheim

AZ heeft in Zwitserland niet kunnen winnen van 1899 Hoffenheim. De Duitsers waren met 3-0 te sterk in het oefenduel.

Hoffenheim speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, want Roberto Firmino kreeg in de 25ste minuut direct rood voor een harde overtreding op Nemanja Gudelj. Het lukte AZ echter niet zijn overtalsituatie om te zetten in een overwinning.

Twaalf minuten na rust kwam Hoffenheim op voorsprong via Sebastian Rudy, die een vrije trap omzette in een doelpunt. Anthony Modeste maakte er twintig minuten voor tijd op aangeven van Adam Szalai ook nog 2-0 van. Ook een derde tegentreffer bleef AZ niet bespaard. Deze kwam vlak voor tijd op naam van Sejad Salihovic.

Het is de eerste nederlaag van AZ deze oefencampagne. De Alkmaarders spelen op 9 augustus hun eerste competitiewedstrijd, uit tegen Heracles Almelo.