AZ is de dupe van Champions League-uitschakeling Ajax

Reacties

Bij de loting voor de groepsfase van de Europa League hoort AZ vrijdag niet bij de twaalf geplaatste clubs. De Alkmaarders zitten in Pot 2 door de entree van Ajax.

AZ is de dupe van Champions League-uitschakeling Ajax

Ajax struikelde woensdag op de drempel van Champions League hardhandig over FK Rostov, waardoor de Amsterdammers veroordeeld zijn tot het spelen in de Europa League. Dat was ook slecht nieuws voor AZ.

De Alkmaarders, die zich donderdag ten koste van Vojvodina Novi Sad plaatsten voor de Europa League, verloren daardoor hun beschermde status. Donderdag kon er alsnog een plaats in Pot 1 verkregen worden als de concurrentie een steek zou laten vallen.

Anderlecht en Shakhtar Donetsk klaarden de klus. Het wedstrijdverloop bij Olympiakos Piraeus bood wel hoop voor AZ. Maar de Grieken zetten op eigen veld in verlenging Heracles Almelo-bedwinger Arouca alsnog opzij (2-1). Daardoor gaat het balletje AZ in Pot 2.

Feyenoord zit in Pot 3 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. Door de resultaten ontlopen de Rotterdammers enkele Premier League-tegenstanders. West Ham United verslikte zich in Astra Giurgiu, terwijl Southampton op basis van de coëfficiëntenlijst tot de beste 36 clubs behoort in de Europa League. Manchester United blijft nog wel een mogelijke opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.