AZ - Heracles: voor altijd de wedstrijd van Pieckenhagen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. AZ stuit zondag voor eigen publiek op Heracles Almelo.

AZ - Heracles: voor altijd de wedstrijd van Pieckenhagen
Speelronde: 14
Aftrap: zondag 27 november, 14.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Mede door liefst zes gelijke spelen is AZ er nog niet in geslaagd de topdrie op de ranglijst te bedreigen. De Alkmaarders, die vijfde stonden na dertien duels, stuiten in Heracles op een ploeg die afgelopen week dankzij een 2-1 zege op Go Ahead Eagles naar de tiende plek klom.

• AZ heeft een uitmuntende balans in thuisduels met Heracles. Elf van de voorgaande twaalf Eredivisie-ontmoetingen werden gewonnen door de thuisploeg. Slechts eenmaal eindigde het treffen in een gelijkspel.

• Die remise kwam tot stand op 5 november 2005. Heracles maakte destijds in de blessuretijd de 2-2, toen doelman Martin Pieckenhagen raak kopte uit een hoekschop.

• AZ kwam gedurende de afgelopen drie thuiswedstrijden in de Eredivisie niet tot winst. Nog nooit onder trainer John van den Brom moesten de Alkmaarders langer wachten op een zege voor eigen publiek.

Wout Weghorst: thans actief voor AZ, dat hem overnam van Heracles.
Wout Weghorst: thans actief voor AZ, dat hem overnam van Heracles.

• Op de 'buitenspelranglijst' staat AZ helemaal bovenaan. Spelers van de tweevoudig landskampioen werden tijdens de eerste dertien duels liefst 36 keer teruggefloten voor buitenspel, vaker dan de spelers van alle andere clubs.

• Vanzelfsprekend staat dit duel deels in het teken van Wout Weghorst, die afgelopen zomer overstapte van Heracles naar AZ. De aanvaller trof dit Eredivisie-seizoen al zeven keer doel en realiseerde donderdag de enige treffer in de Europa League-wedstrijd tegen Dundalk (0-1).

• Samuel Armenteros hoopt de vierde Heraclied te worden met minimaal dertig Eredivisie-doelpunten voor de club uit Almelo. De Zweedse Cubaan, die nu op 29 goals staat, kan zich aansluiten bij Everton, Willie Overtoom en Roelof Greving.

• Heracles Almelo-coach John Stegeman troggelde elke Eredivisie-club wel minimaal één punt af, behalve uitgerekend AZ. De drie vorige ontmoetingen met de Alkmaarders gingen verloren voor Stegeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.