AZ heeft Vlaar weer terug voor belangrijk duel met Vitesse

Reacties

AZ werkt met een volledig fitte selectie toe naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Dit betekent dat ook Ron Vlaar weer fit is, net als Wout Weghorst.

AZ heeft Vlaar weer terug voor belangrijk duel met Vitesse

Vlaar liet zich in de rust van het Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg (5-0 verlies) op 29 september in de rust wisselen met een kuitblessure waar hij al langer mee sukkelde. Hierdoor miste hij ook het laatste competitieduel voor de interlandperiode van AZ met Sparta Rotterdam (1-1) en moest hij zich afmelden voor de interlands van Oranje tegen Wit-Rusland (4-1) en Frankrijk (0-1).

'Iedereen is fit en stond op het trainingsveld vandaag. Daar ben ik erg blij mee', aldus trainer John van den Brom via het clubkanaal. 'Je bent toch altijd bang met de interlands dat er spelers geblesseerd raken. Dat is gelukkig niet gebeurd en zo kunnen we met een volledig fitte selectie toewerken naar zaterdag.'

Alleen buitenspeler Levi Garcia zat nog in het vliegtuig na zijn Caribbean Cup-kwalificatiewedstrijd met Trinidad en Tobago tegen Martinique (2-0 verlies na verlenging). 'Hij heeft een zware wedstrijd gespeeld en heeft een lange reis achter de rug. Jahanbakhsh heeft gelukkig gespeeld en is fit teruggekomen. Hij heeft twee keer gewonnen, dus hij was vrolijk vanochtend.' Alireza Jahanbakhsh won met Iran van Oezbekistan en Zuid-Korea (beide keren met 1-0), waardoor de rechtsbuiten nog altijd in de race voor een WK-ticket is met zijn land.

De thuiswedstrijd van nummer vijf AZ tegen nummer zes Vitesse (zaterdag om 20.45 uur) ziet Van den Brom, ex-trainer en speler van de Arnhemmers, niet als een sleutelduel. 'De winnaar haakt aan bij de top, de verliezer haakt eventjes af. Maar het is te vroeg voor een sleutelduel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.