AZ heeft slecht nieuws voor Rosheuvel en Babalj

Reacties

AZ wil al dan niet tijdelijk af van Mikhail Rosheuvel en Eli Babalj. De beide aanvallers lijken hun langste tijd in Alkmaar te hebben gehad.

AZ heeft slecht nieuws voor Rosheuvel en Babalj

Vleugelaanvaller Rosheuvel kwam in 2012 over van Almere City FC, waarna hij in zijn eerste seizoen in Alkmaar tot veertien optredens kwam. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Heracles Almelo, maar ondanks dat hij daar in iedere competitiewedstrijd meedeed, kan hij dit seizoen bij AZ niet op een basisplek rekenen.

Rosheuvel kwam wel tot negen wedstrijden, maar zijn laatste minuten dateren alweer van begin november. Nu mag hij uitzien naar een andere club. 'Hij is al een tijdje bij ons en we zien dat Raymond Gyasi zich uitstekend ontwikkelt op diezelfde positie. Met ook nog de andere concurrentie erbij wordt het voor Rosheuvel lastig', zegt technisch directeur Earnest Stewart in het Noordhollands Dagblad.

Australisch international Babalj kwam in april 2013 naar Alkmaar, maar voor de hoofdmacht speelde hij sindsdien nog niet. 'We hebben Eli gehaald omdat we bij hem bepaalde kwaliteiten zagen, maar die zijn er nog niet uitgekomen. Het verschil tussen het Australische voetbal en de Eredivisie blijkt toch behoorlijk te zijn', meent Stewart over de 22-jarige spits die overkwam van Melbourne Heart. Babalj mag verhuurd worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.