AZ heeft nog veel werk te doen tegen Betis

AZ heeft nog heel wat werk te verzetten om in aanmerking te komen voor een plaats bij de laatste zestien van de UEFA Cup. Real Betis Sevilla zette de Alkmaarders op een achterstand van twee goals: 2-0.

Betis maakte dat verschil pas in de slotfase. Kenneth Perez verspeelde in de zeventigste minuut de bal, waarna Joaquin invaller Diego Tardelli aanspeelde, en de Braziliaanse aanvaller Henk Timmer klopte met een knappe volley. Negen minuten later was het Robert die de marge op twee bracht. De voormalige PSV'er strafte defensief geklungel van Timmer en Joris Mathijsen af, door de centrale verdediger de bal te ontfutselen en de keeper te kloppen met een wippertje.

Betis kwam de overwinning toe, maar op het moment dat de Spanjaarden de partij beslisten, leek er nog maar weinig aan de hand te zijn voor AZ. Zeker in de eerste helft had het elftal van coach Louis van Gaal alle moeite met het hoge tempo van de thuisploeg, die de bezoekers amper rust gunde.

Gaandeweg ontworstelde AZ zich aan de pressie van Betis en meldden de Nederlanders zich ook bij doelman Pedro Contreras. Demy de Zeeuw had een gevaarlijke volley, Shota Arveladze slaagde er net niet in Contreras te omspelen, terwijl verdediger Luis Fernández een kopbal van Martijn Meerdink van de doellijn moest schieten.

Betis had nog wel een licht overwicht, maar zette daar weinig gevaar tegenover, uitgezonderd een kopbal op de paal van Edú na zestig minuten. Totdat tien minuten later Joaquin Tardelli wegstuurde en daarmee de Alkmaarse ondergang inleidde.