AZ heeft met Brezancic gewenste linksback binnen

Reacties

AZ heeft zich versterkt met Rajko Brezancic. De Servische vleugelverdediger moet bij de Alkmaarders de concurrentie aangaan met Ridgeciano Haps.

AZ heeft met Brezancic gewenste linksback binnen

Na het vertrek van Simon Poulsen naar PSV was AZ naarstig op zoek naar een extra linksback. Die heeft het nu in de persoon van Brezancic gevonden. De bijna 26-jarige verdediger komt uit de befaamde jeugdopleiding van Partizan Belgrado en speelde de laatste twee jaar voor FK Cukaricki, waarmee hij afgelopen seizoen de Servische beker won. Hij tekende voor drie jaar in Alkmaar.

'Met Brezancic halen we een sterke vleugelverdediger in huis', aldus directeur Earnest Stewart op de clubsite. 'Hij is ontzettend fel in de duels en beschikt over veel snelheid. Rajko heeft een goed positioneel inzicht, waardoor hij verdedigend vaak op de juiste plaats staat. Ook heeft hij aanvalsdrang. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Rajko kan er dus direct voor ons staan.'

Brezancic doorstond dinsdag de medische keuring bij AZ. Brezancic is voor de Alkmaarders nog niet speelgerechtigd in Europees verband, omdat hij al met zijn vorige club in actie kwam in de voorronden van dit seizoen. Maar omdat FK Cukaricki inmiddels is uitgeschakeld (door FK Qabala), mag hij wél vanaf de groepsfase meedoen, mocht het elftal van trainer John van den Brom zich daarvoor plaatsen.

AZ gaat donderdag op bezoek bij Istanbul Basaksehir, waar het een 2-0 voorsprong verdedigt. De winnaar van die tweekamp moet nóg een voorronde overleven, voordat de poulefase aanbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.